Δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους

Τι είναι η δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους;

Πρόκειται για έναν ιατρικό βαθύ καθαρισμό του δέρματος τόσο του προσώπου όσο και του σώματος με την χρήση ειδικών μικροκρυστάλλων. Είναι μία από τις πιο αγαπημένες θεραπείες τόσο των γυναικών όσο και των ανδρών, με άμεσα αποτελέσματα και ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας.

Πώς γίνεται η δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους;

Στη θεραπεία της δερμοαπόξεσης με μικροκρυστάλλους προηγείται πολύ καλός καθαρισμός με ειδικό σαπούνι του προσώπου ή της περιοχής του σώματος όπου πρόκειται να γίνει η θεραπεία. Αφού σκουπίσουμε πολύ καλά την περιοχή ακολουθεί ένα είδος μηχανικού peeling με την βοήθεια της ειδικής συσκευής Gentle Peel. Το peeling αυτό βασίζεται στην εκσφενδόνιση στα ανώτερα στρώματα της επιδερμίδας με σκοπό την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων αυτής. Έτσι απομακρύνει τα επιφανειακά στρώματα του δέρματος χωρίς ίχνος τραυματισμού, παρασύροντας ταυτόχρονα ρύπους και σμήγμα. Στη συνέχεια ακολουθεί διάνοιξη φαγεσώρων, κύστεων και κεχριών καθώς και απομάκρυνση του κλειστού σμήγματος και πλήρης καθαρισμός των πόρων. Ακολουθεί η εφαρμογή ειδικής μάσκας αποθεραπείας ανάλογα με την περίπτωση. ενυδατική μάσκα άμεσης θρέψης και βαθιάς ενυδάτωσης ή και σταγόνες υαλουρονικού καθώς και vit C, E ή A μάσκα αργίλου κατά της λιπαρότητας και της ακμής peel off μάσκα για απομάκρυνση περισσότερου σμήγματος μάσκα κολλαγόνου και άμεσου lifting, πριν από κάποιο σημαντικό για εσάς γεγονός. Αμέσως μετά την δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους το δέρμα παρουσιάζει έναν ήπιο ερεθισμό ο οποίος υποχωρεί σε λίγες ώρες. Η επιδερμίδα είναι απαλή και λαμπερή χωρίς ίχνος σμήγματος ενώ οι πόροι του δέρματος ειδικά μετά από επαναλαμβανόμενες συνεδρίες κλείνουν εντελώς. Ίσως υπάρξει ένα ελαφρύ ξεφλούδισμα για 2-3 μέρες το οποίο είναι φυσιολογικό, αλλά σε καμία περίπτωση να μην επέμβετε ή να ξεφλουδίσετε μόνοι το δέρμα σας.

Είναι επώδυνη θεραπεία της δερμαπόξεσης με μικροκρυστάλλους;

Η δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους είναι μια διαδικασία ειδική και ξεχωριστή για τον κάθε ασθενή. Τα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται είναι εξατομικευμένα και καθορισμένα από την ίδια την ιατρό. Είναι μία απλή, ανώδυνη θεραπεία διάρκειας 60-70 λεπτών και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του αμέσως μετά χωρίς κανένα πρόβλημα.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται;

Ο αριθμός των συνεδριών που απαιτείται εξαρτάται από την περίπτωση. Μία μόνο συνεδρία αρκεί για μια άμεσα λαμπερή, καθαρή από ρύπους και σμήγμα αλλά ταυτόχρονα ξεκούραστη επιδερμίδα. Ωστόσο, για την διατήρηση νεανικού και φρέσκου δέρματος, χωρίς λεπτές ρυτίδες, λιπαρότητα, πόρους και σμηγματόρροια, κυρίως σε άτομα με τάση ακμής χρειάζεται ένα πρωτόκολλο 4-6 περίπου συνεδριών κάθε 3 – 4 εβδομάδες..

Χρειάζονται ειδικές προφυλάξεις μετά την θεραπεία;

Δεν χρειάζονται ειδικές προφυλάξεις παρά μόνο αποφυγή μακιγιάζ την ίδια ημέρα μετά την θεραπεία. Ο ιατρός Dr Ανδρέας Ιωαννίδης σας θα σας δώσει επιπλέον, ειδικές συμβουλές για την δική σας επιδερμίδα ενώ η αντηλιακή προφύλαξη είναι απαραίτητη για όλους.

Δρ. Ανδρέας Ιωαννίδης
Επικοινωνείστε μαζί μας και κλείστε άμεσα ραντεβού

Επιλέξτε το ραντεβού σας με video κλήση ή με επίσκεψη σε κάποια απο τις κλινικές μας!
TOP