Ανόρθωση Γλουτών - Μηρών

Πολλές φορές ορισμένοι ασθενείς πέραν από την λιποδυστροφία (εναπόθεση εντοπισμένου λίπους) έχουν και χαλάρωση του δέρματος κυρίως στο εσωτερικό του μηρού και στους γλουτούς. Αυτές οι περιοχές ιδιαίτερα, μπορεί να παρουσιάζουν υπερλίπωση, χαλάρωση δημιουργώντας σε ορισμένα άτομα φοβερά ψυχολογικά προβλήματα.

Αίτια προκλήσεως υπερλίπωσης και χαλάρωσης

  • Αποτέλεσμα ενός ή περισσότερων τοκετών
  • Αποτέλεσμα υπερβολικού μασάζ για τοπικό αδυνάτισμα
  • Αποτέλεσμα παχυσαρκίας
  • Μετά από δίαιτα για αδυνάτισμα
  • Νόσος Dermatoelastosis (σπάνια νόσος)
  • Ιδιοσυστατικοί κληρονομικοί παράγοντες
  • Συνδυασμός των ανωτέρων

Οι πλείστοι των ενδιαφερομένων προσέρχονται στον πλαστικό χειρουργό παραπονούμενοι για την κακή σιλουέτα, την τριβή κατά τη διάρκεια του περπατήματος, κακή υγιεινή, συχνές φλεγμονές, και την αδυναμία τους να ανταποκριθούν στην κοινωνική τους δραστηριότητα, όπως αυτοί θέλουν.

Σκοπός της επεμβάσεως

Η θεραπεία της χαλάρωσης των μηρών και των γλουτών είναι καθαρά χειρουργική και αποσκοπεί στη σχηματοποίηση των γλουτών και σφριγιλότητα των μηρών αφαιρώντας την περίσσεια του δερματολιπώδους ιστού.Οι τομές που εφαρμόζονται συνήθως γίνονται στη μηροβουβωνική μοίρα και την εσωτερική επιφάνεια του μηρού.

Συνοπτικά οι τομές που εφαρμόζονται είναι αυτές που εξυπηρετούν καλύτερα και είναι λιγότερο εμφανείς, έτσι ώστε να κρύβονται και από το εσώρουχο, μαγιό και από τις πτυχές της μηροβουβωνικής χώρας. Η επέμβαση γίνεται μόνο με ελαφρά γενική αναισθησία. Η τομή κλείνεται με εσωτερικές τομές και καλύπτεται με κολλητική ταινία μόνο.

Μετεγχειρητική πορεία

Ο ασθενής παραμένει στην κλινική μετεγχειρητικά για 12-48 ώρες, όπου του γίνεται αντιβιωτική κάλυψη.Την τέταρτη μετεγχειρητική μέρα γίνεται πλήρης κινητοποίησης του ασθενούς. Ο ασθενής επιστρέφει στην εργασία του την δέκατη μετεγχειρητική ημέρα.

Τελικά σχόλια

Το ιδιαίτερα ενοχλητικό πρόβλημα χαλάρωσης των μηρών και των γλουτών είναι μεγάλο και το αντιμετωπίζει μεγάλος αριθμός ανθρώπων τόσο στο γυναικείο όσο και στον αντρικό πληθυσμό.

Η Πλαστική Χειρουργική έχει την ασφαλή προστασία για γρήγορη και άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος με άριστα αισθητικά αποτελέσματα.

Η Advanced Aesthetics παρέχει συμπληρωματικά με το πέρας της επέμβασης σειρά συνεδριών LPLaser για γρήγορη και ανώδυνη ανάρρωση και εξαφάνιση των ουλών.

 

Δρ. Ανδρέας Ιωαννίδης
Επικοινωνείστε μαζί μας και κλείστε άμεσα ραντεβού

Επιλέξτε το ραντεβού σας με video κλήση ή με επίσκεψη σε κάποια απο τις κλινικές μας!
TOP