Ανόρθωση Στήθους

Η βαρύτητα, η απώλεια βάρους, ή ατροφία του μαζικού αδένα όπως και η ηλικιακή αλλαγή του μαστού μπορεί να επιφέρουν προβλήματα αισθητικά όπως είναι η πτώση μαστού, η χαλάρωση και αλλαγές της ανατομικής θέσης του αδένα, θηλής κ.λ.π.

Όπως προαναφέρεται πιο πάνω οι αλλαγές αυτές στο αισθητικό αποτέλεσμα έχουν δυο διαφορετικά σκέλη το ένα είναι η πτώση του μαστού και το άλλο είναι η απώλεια μάζας – όγκου του αδένα και των λιποδών στοιχείων του μαστού.

Στις περιπτώσεις που έχουμε μικρού βαθμού πτώση του αδένα και μεγάλη απώλεια μάζας του αδένα δηλαδή ατροφία η περιθηλαία ανόρθωση με τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης για ανάκτηση φυσιολογικού μεγέθους αποτελεί την ενδεδειγμένη αντιμετώπιση. Σε μεγαλύτερου βαθμού πτώση μπορούμε να έχουμε ανόρθωση με τομή γύρω από την θηλή και μια κάθετη τομή και σε πολύ μεγάλο βαθμό πτώσης την βασική τομή του ανεστραμένου Τ, δηλαδή τομή γύρω από την θηλή μια κάθετη και μια οριζόντια τομή στην υπομάστια πτυχή.

Η διάρκεια της επέμβασης κυμαίνεται από 2-3 ώρες και μπορεί να χρειασθεί ένα βράδυ παραμονή στην κλινική. Ιδιαίτερος πόνος δεν υπάρχει και η ανάρρωση του ασθενούς ολοκληρώνεται σε 2-4 ημέρες.

Χρησιμοποιούνται απορροφήσιμα ράμματα και η ασθενής φοράει ελαστικό μαλακό στηθόδεσμο για 2-3 εβδομάδες. Η επιλογή της τεχνικής για το σωστό αποτέλεσμα θα γίνει από τον Πλαστικό Χειρουργό και αφού γίνουν οι ανάλογες μετρήσεις θα σας προταθεί και επεξηγηθεί συγκεκριμένη παρέμβαση.

Κατά την επίσκεψη σας στα γραφεία μας ιατρικός σύμβουλος μπορεί να σας επιδείξει σε 3D animation την όλη εφαρμογή που επιλέχθηκε και τον τρόπο εφαρμογή της.

Συμπληρωματικά με το πέρας της επέμβασης γίνεται και μια σειρά συνεδριών LP laser για γρήγορη και ανώδυνη ανάρρωση και εξαφάνιση των ουλών.

Παραδείγματα πριν και μετά

Πατήστε στην εικόνα για μεγένθυση

Δρ. Ανδρέας Ιωαννίδης
Επικοινωνείστε μαζί μας και κλείστε άμεσα ραντεβού

Επιλέξτε το ραντεβού σας με video κλήση ή με επίσκεψη σε κάποια απο τις κλινικές μας!
TOP