Ανόρθωση Μετώπου, Φρυδιών

Η ανόρθωση μετώπου και φρυδιών είναι μια επέμβαση η οποία αντιμετωπίζει τις ρυτίδες στο μέτωπο όπου βαραίνουν ολόκληρο το πρόσωπο και το κάνουν να δείχνει μεγαλύτερο από την ηλικία του.

Οι καλύτεροι υποψήφιοι για την επέμβαση είναι

Συνήθως πραγματοποιείται στις ηλικίες 40 – 60 ετών ώστε να ελαχιστοποιήσει τις εμφανείς επιδράσεις της γήρανσης. Παρόλα αυτά, μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους νεότερης ηλικίας που έχουν αποκτήσει ρυτίδες στο μέτωπο και το μεσόφρυο εξαιτίας έντονης εκφραστικότητας.

Μπορεί να γίνει συνδυασμός με άλλες επεμβάσεις;

Η ανόρθωση μετώπου μπορεί να συνδυαστεί με άλλες χειρουργικές τεχνικές όπως:

  • Βλεφαροπλαστική
  • Midface Suspension
  • Ρινοπλαστική

Διαδικασία χειρουργείου

Η ανόρθωση μετώπου, γίνεται ενδοσκοπικά με μικρές τομές στο τριχωτό της κεφαλής. Η ανόρθωση γίνεται με την βοήθεια διαφόρων τεχνικών συγκόλησης οι οποίες στερεώνουν τους ιστούς πάνω στο οστό. Με την χειρουργική μέθοδο μπορεί να γίνει ανόρθωση στα φρύδια έαν το κρίνει ο ιατρός και αν το επιθυμεί ο ασθενής. Επιπλέον μπορεί να αφαιρεθεί ο μυς που δημιουργεί την ρυτίδα του μεσόφρυου και να διορθωθεί για πάντα το πρόβλημα.

Είδος αναισθησίας

Το είδος της αναισθησίας για την συγκεκριμένη τεχνική είναι η τοπική νάρκωση ή η μέθη (υπνοχάλαση).

Διάρκεια Χειρουργείου

Η διάρκεια του χειρουργείου είναι 45 λέπτα. Έαν γίνει σε συνδυασμό με άλλες χειρουργικές τεχνικές η διάρκεια του χειρουργείου είναι μεγαλύτερη.

Περίοδος ανάρρωσης

Από την πρώτη μέρα μπορεί κάποιος να επιστρέψει στην καθημερινότητά του. Τα σημάδια από την επέμβαση και το οίδημα υποχωρούν στις πρώτες 4 μέρες. Αποφεύγουμε την έντονη δραστηριότητα τις πρώτες εβδομάδες.

Δρ. Ανδρέας Ιωαννίδης
Επικοινωνείστε μαζί μας και κλείστε άμεσα ραντεβού

Επιλέξτε το ραντεβού σας με video κλήση ή με επίσκεψη σε κάποια απο τις κλινικές μας!
TOP