Φωτοθεραπεία για ακμή

Τι είναι ακμή;

Η ακμή είναι ένα σημαντικό δερματικό πρόβλημα ή καλύτερα μια ασθένεια που ταλαιπωρεί τόσο τους εφήβους όσο και τους ενήλικες. Το αντίκτυπο της ασθένειας αυτής τόσο σε ψυχολογικό όσο και ψυχοκοινωνικό επίπεδο είναι πολύ σημαντικό. Η ακμή και οι ουλές που προκαλεί επηρεάζουν την συμπεριφορά των ασθενών που εμφανίζουν και ψυχολογικά συμπτώματα όπως αντικοινωνικότητα, μειωμένη αυτοπεποίθηση, κατάθλιψη, σύγχυση, θυμό κ.ά.

Ποιές είναι οι εναλλακτικές θεραπείες για την ακμή;

Τα μέσα που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση της ακμής είναι ποικίλα, αλλά η πιο αποτελεσματική ίσως μέθοδος θεραπείας ακμής με μια συμβατικές μεθόδους είναι η φωτοδυναμική θεραπεία. Η χρήση καθαρού φωτός απαλλαγμένου από ακτινοβολία UV έχει δώσει πραγματικά θεαματικά αποτελέσματα, ενώ μετά το πέρας του προβλήματος το δέρμα παραμένει ενυδατωμένο και ελαστικό κάτι που δε συμβαίνει με άλλες θεραπείες.

Ποιός ο τρόπος δράσης της φωτοθεραπείας;

Η φωτοδυναμική θεραπεία περιλαμβάνει την ενεργοποίηση μιάς χρωμοφόρου ουσίας( ουσία που απορροφά το φως) ώστε να παρακάμψει μονομερές οξυγόνο. Το μόριο αυτό του οξυγόνου είναι τοξικό και έτσι προκαλεί την ‘’αυτοκτονία’’ του βακτηρίου μόνο, χωρίς να βλάπτει τα υπόλοιπα κύτταρα του δέρματος. Τα βακτήρια εξαλείφονται, οι φλεγμονές μειώνονται, ενώ λόγω της αύξησης του κολλαγόνου και της ελαστίνης που το φως προκαλεί, το δέρμα μένει ελαστικό λαμπερό και λείο.

Είναι εύκολη σαν διαδικασία;

Πρέπει να τονιστεί ότι δεν είναι καθόλου επώδυνο και είναι απόλυτα ασφαλές όπως και ότι μετά τη συνεδρεία ο θεραπευόμενος μπορεί να συνεχίσει κανονικά τις δραστηριότητες του και να εκτεθεί με απόλυτη ασφάλεια στον ήλιο.

Παραδείγματα πριν και μετά

Πατήστε στην εικόνα για μεγένθυση

Δρ. Ανδρέας Ιωαννίδης
Επικοινωνείστε μαζί μας και κλείστε άμεσα ραντεβού

Επιλέξτε το ραντεβού σας με video κλήση ή με επίσκεψη σε κάποια απο τις κλινικές μας!
TOP