Κρυογενετική θεραπεία

Τι είναι η κρυογενετική θεραπεία ;

Είναι μια τεχνολογία η οποία χρησιμοποιεί πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την τεχνική του δυναμικού μασάζ  ώστε να καταστρέφει τα λιπώδη κύτταρα χωρίς να καταστρέφει τον περιβάλλοντα ιστό. Η κατάψυξη λίπους είναι μια τεχνική για την μείωση του επίμονου τοπικού λίπους.
Παράλληλα βελτιώνει ορατά και άμεσα την χαλάρωση αλλά και την κυτταρίτιδα.

Πώς  λειτουργεί η κρυογενετική θεραπεία ;

Λειτουργεί με την τεχνική του δυναμικού μασάζ σε συνδιασμό με την συνεχή εναλλαγή των θερμοκρασιών απο το ζεστό στο κρύο. Οι χαμηλές θερμοκρασίες διαπερνούν το χόριο (εσωτερικό στρώμα του δέρματος) προκαλώντας το θάνατο των λιποκυττάρων, τα οποία είναι πολύ ευαίσθητα στο κρύο. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται απόπτωση. Κατά τη λειτουργία της συσκευής (δυναμικό μασάζ), το εύρος θερμοκρασίας είναι αρνητικό. Ωστόσο, το κρύο αντισταθμίζεται από τη ζεστασιά του σώματος. Ενώ η θερμοκρασία της συσκευής θα φτάσει μέχρι και τους -8°C, το εσωτερικό στρώμα του δέρματος όπου βρίσκονται τα λιποκύτταρα, θα φτάσει σε μια κρύα θερμοκρασία μεταξύ +2°C και +12°C. Αυτές οι θερμοκρασίες είναι επομένως αρκετά υψηλές για να αποφευχθεί οποιαδήποτε βλάβη στους περιβάλλοντες ιστούς, αλλά αρκετά κρύα για να καταστρέψει τα λιποκύτταρα, τα οποία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στο κρύο.
Την ίδια στιγμή έχουμε και καταπολέμηση της κυτταρίτιδας αφού τα λιποκύτταρα έχουν κατασταφεί και η κυτταρίτιδα ώς γνωστών προκύπτει από την άυξηση των λιποκυττάρων.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, τα λιπώδη κύτταρα θα αρχίσουν να νεκρώνουν. Στη συνέχεια, θα αποσυντεθούν τις ημέρες μετά τη συνεδρία. 72 ώρες (3 ημέρες) μετά τη συνεδρία, το σώμα θα αρχίσει να τα εξαλείφει.

Γιατί να επιλέξετε την κρυογενετική θεραπεία ;

Πάνω από 70 επιστημονικές και κλινικές δημοσιεύσεις από καταξιωμένους γιατρούς και ερευνητές  αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια της διαδικασίας κατάψυξης λίπους, όταν αυτή εφαρμόζεται σωστά. Η κρυογενετική θεραπεία καταστρέφει κυριολεκτικά τα λιποκύτταρα, ενώ άλλες μέθοδοι απλώς τα αδειάζουν. Μόλις τα λιποκύτταρα εξαλειφθούν, δεν θα επιστρέψουν ποτέ. Βεβαίως η υγιεινή διατροφή και η άσκηση είναι απαραίτητες μετά από τη διαδικασία για να αποτρέψουν τα υπόλοιπα λιποκύτταρα από το να διογκωθούν.
Εκτός της απώλειας του τοπικού λίπους πετυχαίνουμε και επιδερμική σύσφιξη αλλά και καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. 

Είναι ασφαλής ;

Σε αντίθεση με άλλες τεχνικές σμίλευσης σώματος, περισσότερο ή λιγότερο επεμβατικές, η τεχνική της κρυογενετικής θεραπείας, χρησιμοποιεί μόνο ζεστό και κρύο. Δεν χρησιμοποιούνται ενέσιμες εγχυήσεις ούτε ακτινοβολίες οποιουδήποτε τύπου. Εκτός αυτού, δεν χρησιμοποιείται η τεχνική αναρρόφησης με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος ζημίας στο δέρμα.

Σε ποιά σημεία του σώματος μπορεί να γίνει η θεραπεία ;

Η κρυογενετική θεραπεία μπορεί να γίνει σχεδόν σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος: κοιλιά, εσωτερικούς μηρούς, εξωτερικούς μηρούς, ψωμάκια, love handles, γοφούς, μέση, πλάτη, χέρια, γόνατα, διπλοσάγονο κλπ.

Πόσες συνεδρίες θα χρειαστουν ;

Συνήθως συστίνουμε από 5 έως 10 συνεδρίες ανά 2 εβδομάδες. Βέβαια μπορεί να υπάρξει μικρή απόκλειση  στις συνεδρίες ανάλογα με την ανάγκη του κάθε περιστατικού.

 

Παραδείγματα πριν και μετά

Πατήστε στην εικόνα για μεγένθυση

Δρ. Ανδρέας Ιωαννίδης
Επικοινωνείστε μαζί μας και κλείστε άμεσα ραντεβού

Επιλέξτε το ραντεβού σας με video κλήση ή με επίσκεψη σε κάποια απο τις κλινικές μας!
TOP