Laser Αποτρίχωση

Η ανεπιθύμητη τριχοφυία αποτελεί ίσως το συχνότερο αισθητικό πρόβλημα που απασχολεί γυναίκες και άντρες.

Η δημοφιλής αυτή παρέμβαση αισθητικής ώθησε σε μια τεχνολογική εξέλιξη, καινοτόμα στον τομέα των Laser και IPL για καλύτερα , γρηγορότερα και μονιμότερα αποτελέσματα στην αποτρίχωση.

Εμείς στην Advanced Aesthetics επιλέξαμε τα καλύτερα Laser και IPL της αγοράς για να μπορούμε να προσφέρουμε θεραπείες αποτρίχωσης με εγγυημένα αποτελέσματα.

Ο συνδυασμός της Long Pulse Alexandrite Laser μαζί με Smartlite IPL τεχνολογία δίνει το προβάδισμα στην αποτελεσματικότητα αλλά και την ευρύτητα εφαρμογής σε όλους τους τύπους δέρματος.

Περιοχή όπως είναι το πρόσωπο, μασχάλη, μπικίνι, πόδια, πλάτη, στήθος, μπορεί να έχουν τα μέγιστα αποτελέσματα ακόμα και από την πρώτη εφαρμογή.

Τα τρία διαφορετικά μήκη κύματος επιδρούν τόσο στην μελανίνη της τρίχας όσο και στα τροφοφόρα τριχοειδή αγγεία του θύλακα της  αποκλείοντας έτσι σε όλα τα επιπέδα την επανεμφάνιση της τριχοφυϊας.

Στην πλειονότητα των περιστατικών για το μόνιμο αποτέλεσμα χρειάζονται από 2-4 συνεδρίες με μεσοδιάστηματα ανάμεσα στις επαναλήψεις 2-3 μήνες.

Η κλινική Advanced Aesthetics επιλέγει αξιόπιστη τεχνολογία αιχμής αλλά ταυτόχρονα εξασφαλίζει και την προσιτή τιμή ,σεβόμενη το πελατειακό της κοινό.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε και να κλείσετε το πρώτο σας ραντεβού για επίδειξη εντελών δωρεάν όπου και θα σας απαντηθούν όλα τα ερωτήματα σας σχετικά με το Laser αποτρίχωσης για το πρόσωπο και το σώμα.

Αποτρίχωση με Laser Αλεξανδρίτη

Την τελευταία δεκαετία όλο και πιο δημοφιλής γίνεται η χρήση των συστημάτων laser που έχουν εισαχθεί στο χώρο της αισθητικής και στοχεύουν στην απομάκρυνση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας από διάφορες περιοχές προσώπου και σώματος. Αφορούν γυναίκες και άντρες που επιθυμούν να απαλλαγούν ή και να αραιώσουν την τριχοφυΐα, όπου αυτή αποτελεί αισθητικό πρόβλημα.

Το laser Αλεξανδρίτη παράγει μια δέσμη φωτός που είναι σχεδιασμένη να απορροφάται κατά κύριο λόγο από τη μελανίνη (την χρωστική των τριχών) και να προκαλεί θερμική βλάβη στο στέλεχος και τον θύλακα της τρίχας. Πρόκειται για μέθοδο απολύτως ασφαλή καθώς δεν υπάρχει ακτινοβολία που να επηρεάζει τα εσωτερικά όργανα ή  να καταστρέφει τους γύρω ιστούς. Ο θύλακας της τρίχας καταστρέφεται και η σκούρα τελική τρίχα απομακρύνεται οριστικά.

Η χρήση των laserΑλεξανδρίτη είναι απόλυτα ασφαλής, αποτελεσματική, εύκολη, επιτρέπει τη θεραπεία μεγάλων περιοχών στη διάρκεια μιας συνεδρίας και επέρχεται το μόνιμο αποτέλεσμα αποτρίχωσης. Μετά από μία μόνο συνεδρία η βελτίωση είναι εμφανής, οι τρίχες μετά τη θεραπεία τείνουν να είναι λεπτότερες, ενώ εξαλείφεται το 10-25% της τριχοφυΐας. Μετά από επανειλημμένες συνεδρίες επιτυγχάνεται το μόνιμο  αποτέλεσμα.

Η αποτελεσματικότητα της αποτρίχωσης με laser καθώς και ο αριθμός των συνεδριών που απαιτούνται εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως:

  • Την περιοχή που θεραπεύεται
  • Το χρώμα του δέρματος
  • Την ποιότητα των τριχών (χρώμα, πάχος)
  • Την ηλικία
  • Συνυπάρχουσες ορμονικές διαταραχές
  • Το σωματικό βάρος
  • Τη λήψη φαρμάκων
  • Το μεταβολισμό
  • Την κληρονομική προδιάθεση
  • Και ορισμένες  παθολογικές καταστάσεις

Οι περισσότεροι ασθενείς απαιτούν 4-6 συνεδρίες και μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις με ιδιαίτερα προβλήματα να χρειαστούν περισσότερες από 6. Τα πόδια, οι μασχάλες και το μπικίνι είναι ευκολότερα στη θεραπεία, ενώ το πρόσωπο, τα χέρια, οι θηλές και η κοιλιά είναι πιο ανθεκτικά, διότι οι περιοχές αυτές είναι ορμονοεξαρτούμενες. Οι θεραπείες γίνονται κάθε 6-8 εβδομάδες κατά μέσο όρο. Η μόνιμη μείωση στην απανέκφυση τριχών πετυχαίνεται σε σχεδόν 80% των ασθενών και τα καλύτερα αποτελέσματα είναι εφικτά έπειτα από κάποιες επιπλέον συνεδρίες, όπου θεραπεύονται ελάχιστες απομένουσες τρίχες.

Δέρματα σχετικά ανοιχτόχρωμα με σκούρα τριχοφυΐα είναι τα πιο κατάλληλα για αποτρίχωση με αυτόν τον τρόπο.

48 ώρες πριν τη θεραπεία ξυρίζεται η περιοχή του σώματος που θα αποτριχωθεί, ώστε η τρίχα να έχει μήκος τουλάχιστον 2 χιλιοστά αλλά να μην είναι πολύ μακριά. Δεν απαιτείται ξύρισμα για αποτρίχωση στο πρόσωπο. Η θεραπεία είναι καλά ανεκτή και τις περισσότερες φορές υπάρχει ένα μόνο μικρό αίσθημα δυσφορίας τοπικά. Οι περισσότεροι ασθενείς δεν χρειάζονται τοπική αναισθησία, ωστόσο, όταν γίνεται θεραπεία πιο ευαίσθητων περιοχών (όπως μπικίνι, άνω χείλος), εφαρμόζουμε αναισθητική κρέμα 1 ώρα πριν τη θεραπεία, γεγονός που ελαχιστοποιεί τον πόνο.

Αμέσως μετά η περιοχή που έχει αποτριχωθεί μπορεί να εμφανίσει ερυθρότητα, η αντίδραση αυτή υποχωρεί σε λεπτά έως ώρες. Μετά το τέλος της θεραπείας εφαρμόζουμε καταπραϋντική κρέμα για να υποχωρήσουν γρήγορα τα παραπάνω συμπτώματα. Η ανάπτυξη των τριχών σταματάει, το στέλεχος της τρίχας εξαχνώνεται άμεσα μετά την εφαρμογή αλλά η ρίζα στο θυλάκιο πέφτει μέσα σε 15 περίπου ημέρες και η περιοχή παραμένει άτριχη. Περίπου 40 ημέρες μετά ξεκινάει η επανέκφυση των τριχών και πρέπει να επαναληφθεί η θεραπεία, καθώς τότε είναι πιο ευαίσθητη η τρίχα (αναγενής φάση) στο laser. Μετά την αποτρίχωση καλό είναι να αποφεύγεται η έκθεση στον ήλιο για 7-10 ημέρες. Σε εποχές με ηλιοφάνεια απαιτείται η χρήση αντηλιακού όταν η αποτρίχωση εφαρμόζεται στο πρόσωπο.

Η αποτρίχωση με laser Αλεξανδρίτη αφορά σε όλες τις ηλικίες ξεκινώντας από τα 13-14 έτη αφού ήδη από αυτήν την ηλικία η έντονη τριχοφυΐα στα κορίτσια δημιουργεί έντονο αισθητικό και ψυχολογικό πρόβλημα. Άσπρες ωστόσο τρίχες και οι φυσικές ξανθές δεν αντιμετωπίζονται με το laser.

Παλαιότερα η αποτρίχωση με laser ήταν πολύ ακριβή και παραμένει μια μέθοδος που κοστίζει, αλλά δεν είναι και απαγορευτική και σίγουρα τα αποτελέσματα αποζημιώνουν!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε ή να κλείσετε ραντεβού και να ενημερωθείτε εντελώς δωρεάν από το εξειδικευμένο μας προσωπικό.

Θεραπείες αποτρίχωσης Laser με Soprano Xli

Η χρήση των Laser (SopranoXli) για καταπολέμηση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας χρονικά αναφέρεται εδώ και 15 και πλέον χρόνια.  Όλο αυτό τον καιρό αναπτύχθηκαν τεχνολογίες που μπορούν να δώσουν καλύτερα και μονιμότερα αποτελέσματα και μάλιστα σε γρηγορότερο χρόνο.

Κάποια προβλήματα όμως παρέμεναν άλυτα όπως είναι ο πόνος, η δυσφορία, η ερυθρότητα και ο περιορισμός των εφαρμογών σε σκουρόχρωμα δέρματα και ανοιχτόχρωμη τριχοφυΐα.

Σκουρόχρωμα δέρματα αντιμετωπίζουν πιο συχνά προβλήματα ευαισθησίας, πόνου και αποχρωματισμό, πράγμα που καθιστά τη θεραπεία αδύνατη κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Τα τελευταία 2 χρόνια υπάρχει μια καινούρια τεχνολογία diodelaserόπου έρχεται να λύσει τα προαναφερθέντα προβλήματα.  Το συγκεκριμένο laserSopranoXli με κεφαλή από ζαφείρι σε μόνιμη ψύξη αλλά και με την τεχνολογικά καινοτόμο (INMOTION- γρήγορη κίνηση) εφαρμογή δίνονται λύσεις όσο στο θέμα πόνου, ταχύτητας αλλά και στο θέμα περιορισμού δερματικού τύπου δέρματος και σε συσχετισμό μάλιστα με την χρονική περίοδο της θεραπείας για παράδειγμα το Καλοκαίρι .

Οι περισσότεροι ασθενείς απαιτούν 4-6 συνεδρίες και μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις με ιδιαίτερα προβλήματα να χρειαστούν περισσότερες από 6. Τα πόδια, οι μασχάλες και το μπικίνι είναι ευκολότερα στη θεραπεία, ενώ το πρόσωπο, τα χέρια, οι θηλές και η κοιλιά είναι πιο ανθεκτικά, διότι οι περιοχές αυτές είναι ορμονοεξαρτούμενες. Οι θεραπείες γίνονται κάθε 6-8 εβδομάδες κατά μέσο όρο. Η μόνιμη μείωση στην επανέκφυση τριχών πετυχαίνεται σε σχεδόν 80% των ασθενών και τα καλύτερα αποτελέσματα είναι εφικτά έπειτα από κάποιες επιπλέον συνεδρίες, όπου θεραπεύονται ελάχιστες απομένουσες τρίχες.

Η πολύχρονη εμπειρία της Advanced Aesthetics στην εφαρμογή πολλών τεχνολογιών laser μας βοήθησε στο να εκτιμήσουμε τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας καινοτόμου διαδικασίας.

Περιοχές όπως ανδρική πλάτη, μπικίνι, γενετική χώρα κ.τ.λ., όπου παλαιότερα θεωρείτο επίπονη και δύσκολη διαδικασία τώρα είναι μια απλή εφαρμογή διάρκειας 10-15 λεπτά.

Απλά προβλήματα αλλά τόσο καθημερινά όπως είναι τα θέματα ανεπιθύμητης τριχοφυΐας σε καινούριες τεχνολογίες, όπως και το LaserSopranoXli, έχουν βρει λύση.

Παραδείγματα πριν και μετά

Πατήστε στην εικόνα για μεγένθυση

Δρ. Ανδρέας Ιωαννίδης
Επικοινωνείστε μαζί μας και κλείστε άμεσα ραντεβού

Επιλέξτε το ραντεβού σας με video κλήση ή με επίσκεψη σε κάποια απο τις κλινικές μας!
TOP