Μειωτική Μαστού – Μείωση Στήθους

Η μειωτική του μαστού είναι το χειρουργείο, το οποίο μειώνει το βάρος, τη μάζα και κατά τα άλλα το μέγεθος του στήθους για οποιοδήποτε λόγο. Η μακρομαστία συχνά περιγράφεται ως δυσανάλογη ανάπτυξη της μάζας του μαστού και του υπερβολικού μήκους χαλάρωσης αυτού. Το χειρουργείο μείωσης του μαστού έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε να αλλάζει το μέγεθος του στήθους με σκοπό τη βελτίωση της ζωής του ασθενούς. Όταν μια γυναίκα έχει πολύ μεγάλο στήθος είναι δύσκολο να γυμναστεί, να συμμετέχει σε σπορ, να κολυμπήσει, να φορέσει τα ρούχα που θέλει και γενικά να στέκεται όρθια χωρίς να πονάει. Συνδυασμένα με τα αισθήματα ανασφάλειας που μπορεί να προκαλέσει το μέγεθος του στήθους, είναι αναμφισβήτητα ένας εφιάλτης για πολλές γυναίκες. Η υπερτροφία του στήθους δεν έχει μόνο αρνητικές σωματικές συνέπειες στην ασθενή, αλλά και ψυχολογικές επίσης.

Ενδείξεις

Εάν έχετε πόνους στη μέση, πονοκεφάλους, δυσκολία στην αναπνοή, έχετε κάποιους ερεθισμούς ή νεκρώσεις του δέρματος λόγω της πίεσης, παρατηρείτε ραβδώσεις στον ώμο σας από τις τιράντες του στηθόδεσμού σας, έχετε μούδιασμα σε οποιοδήποτε σημείο του στήθους σας, καθώς και κάτω από αυτό λόγω του υπερβολικού βάρους, σας ενοχλεί αισθητικά, ή δε σας αρέσει το γενικό μέγεθος το στήθους για οποιοδήποτε λόγο, η μειωτική μαστού ίσως είναι η κατάλληλη επιλογή για εσάς. Είναι μία μέθοδος ασφαλέστερη απ’ ό,τι ήταν παλαιότερα, αλλά παρόλα αυτά παραμένει ένα σοβαρό χειρουργείο, μερικές φορές ίσως χρειαστεί και μία μικρή παραμονή στο νοσοκομείο πέραν της μιας βραδιάς. Η μακρομαστία είναι ένα πρόβλημα, το οποίο μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στην ποιότητα ζωής του ασθενούς και η παρέμβαση της μειωτικής μαστού μπορεί να δώσει οριστική λύση βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής.

 Η υπερτροφία του στήθους δεν έχει μόνο αρνητικές σωματικές συνέπειες στην ασθενή, αλλά και ψυχολογικές. 

Μια λεπτομερής εξέταση και ειλικρινή συζήτηση με τον πλαστικό χειρουργό Δρ. Ανδρέα Ιωαννίδη θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε, αν η μειωτική μαστού θα είναι η σωστή επιλογή για εσάς. Μόνο ένας καλά εκπαιδευμένος γιατρός θα σας βοηθήσει στο εάν είσαστε ο κατάλληλος υποψήφιος για ένα τέτοιο χειρουργείο. Η επέμβαση χρήζει σημαντικής περιόδου ανάρρωσης τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά, για αυτό θα πρέπει να προετοιμάσετε τον εαυτό σας έτσι, ώστε να έχετε μια σωστή ανάρρωση.

Υποψήφιοι

Πρώτα απ όλα ο ασθενής μας σε κάθε περίπτωση πρέπει να διαθέτει καλή υγεία, να μην έχει κάποια ενεργή ασθένεια ή προϋπάρχουσα ιατρική παθολογική κατάσταση και να έχει ρεαλιστικές προσδοκίες για το μετεγχειρητικό αποτέλεσμα του χειρουργείου. Η καλή επικοινωνία είναι ό,τι πιο κρίσιμο για την επίτευξη των στόχων κάποιου. Θα πρέπει να είσαστε ικανός να εκφράσετε τις επιθυμίες σας στον πλαστικό χειρουργό σας, έτσι ώστε να κατανοήσει ποιες είναι αυτές και τι αποτελέσματα περιμένετε. Λόγω του ότι είναι μεγαλύτερη η περιοχή, θα κριθεί απαραίτητο η αφαίρεση του περισσευούμενου δέρματος. Συζητήστε τους στόχους σας με τον πλαστικό χειρουργό Δρ. Ανδρέα Ιωαννίδη, έτσι ώστε να καταλήξετε σε ένα ρεαλιστικό συμπέρασμα.

Θα πρέπει επίσης να είσαστε συναισθηματικά και πνευματικά σταθερός για να φέρετε εις πέρας τη διαδικασία αυτή. Ένα χειρουργείο αισθητικής επέμβασης δεν μπορεί να καλύψει οποιαδήποτε κενά έχουμε. Είναι ένα χειρουργείο, το οποίο απαιτεί υπομονή και σταθερότητα για την αντιμετώπιση της περιόδου ανάρρωσης.

Το στήθος μεγαλώνει ανάλογα με την παρουσία του λίπους και του αδενικού ιστού. Όταν έχουμε την περίπτωση κάποιου ασθενή που διαθέτει μεγάλο στήθος, αλλά το βάρος του είναι χαμηλότερο από το μέσο όρο, τότε συνήθως γίνεται μείωση του πλεονάζοντος αδενικού ιστού. Στην περίπτωση που ένας ασθενής διαθέτει υψηλό ποσοστό λίπους στο σώμα του, το στήθος συνήθως γίνεται βαρύ λόγω της αυξήσεως του μεγέθους των λιπωδών κυττάρων. Το τι θα αφαιρεθεί εξαρτάται αποκλειστικά από τη δομή του στήθους και το επιθυμητό μέγεθος.

 Η καλή επικοινωνία είναι ό,τι πιο κρίσιμο για την επίτευξη των στόχων.

Προφανώς εάν κάποιος ασθενής έχει μικρό ποσοστό λίπους στο σώμα του (σε αδύνατους ασθενείς), αλλά παρ’ όλα αυτά επιθυμεί να κάνει επέμβαση μείωσης του μαστού, τότε η αφαίρεση αυτή θα περιλαμβάνει περισσότερο από τον αδενικό ιστό και το δέρμα, με ταυτόχρονη ανόρθωση του μαστού. Όταν ένας ασθενής διαθέτει υψηλό ποσοστό λίπους στο σώμα του, θα αφαιρεθεί το λίπος, χωρίς να πειραχτεί ο αδενικός ιστός εκτός μόνο από την περίπτωση που υπάρχει πλεονάζων ιστός του μαστού. Το δέρμα επίσης θα αφαιρεθεί και θα πραγματοποιηθεί και μία ανόρθωση.

Για αυτό να θυμάστε ότι οι βασικές προτεραιότητες που έχουμε κατά την αφαίρεση είναι, ο αδενικός ιστός, τα κύτταρα λίπους, και το πλεονάζον δέρμα.

Άλλες περιπτώσεις για μειωτική μαστού μπορούν να περιλαμβάνουν περιστατικά γιγαντομαστίας, η οποία μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια της εφηβείας ή της εγκυμοσύνης. Στις καταστάσεις που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη, οι περιπτώσεις εμφάνισης είναι συνήθως ένα ποσοστό 1: 100.000 ή ένα περιστατικό στις 100.000 έγκυες γυναίκες. Αυτό ίσως περιλαμβάνει και τους δύο μαστούς αλλά μπορεί να παρουσιαστεί και μόνο στον ένα, με αποτέλεσμα μία σημαντική ασυμμετρία. Στον μέσο όρο των γυναικών, το βάρος του στήθους τους ζυγίζει συνήθως 200g. Σε ασθενείς με γιγαντομαστία, το στήθος ίσως και να έχει βάρος από 4.000g έως και 7.000g ή και περισσότερο (συνολικά). Ραβδώσεις, μολύνσεις και άλλες ανωμαλίες του δέρματος είναι συνήθεις κάτω και γύρω από το στήθος σε ασθενείς που έχουν γιγαντομαστία.

Η αιτία της γιγαντομαστίας είναι προς το παρόν άγνωστη, παρόλα αυτά όμως, υποθετικά μιλώντας κάποιο οιστρογόνο ίσως είναι ένας σημαντικός παράγοντας για να αντιμετωπίσει αυτή τη διαταραχή. Βιοψίες έχουν δείξει κάποια υπερπλασία στο στρώμα και στο επιθήλιο του στήθους συνεισφέροντας στη μεγέθυνση και στο αίσθημα πόνου στο στήθος του ασθενούς. Δευτερογενής επιπλοκές μπορούν να προκύψουν από τη μεγέθυνση αυτή του στήθους και μπορούν να προκαλέσουν αντίστοιχα προβλήματα, τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν επίσης. Αν η αιτία του προβλήματος, η μεγέθυνση του στήθους, δεν αντιμετωπιστεί, τότε οι δευτερογενείς επιπλοκές είναι πιθανόν να συνεχιστούν.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας για ένα ραντεβού με τον πλαστικό χειρουργό, Δρ. Ανδρέα Ιωαννίδη.

Παραδείγματα πριν και μετά

Πατήστε στην εικόνα για μεγένθυση

Δρ. Ανδρέας Ιωαννίδης
Επικοινωνείστε μαζί μας και κλείστε άμεσα ραντεβού

Επιλέξτε το ραντεβού σας με video κλήση ή με επίσκεψη σε κάποια απο τις κλινικές μας!
TOP