Οξυτενή Κονδυλώματα

Πρόκειται για εξωφυτικά μορφώματα που αναπτύσσονται στην κοιλιά, εσωτερικό μηρών, περιγεννητική, γεννητική και περί πρωκτική χώρα τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες.

Οι βλάβες αυτές δε δίνουν ιδιαίτερα συμπτώματα πέραν της εμφάνισής τους και έχουν την τάση ταχύτατης εξάπλωσης.

Τα οξυτενή κονδυλώματα οφείλονται στον ι’ο HPV ( Human Pupilloma Virus) τύπο 6 και ο κύριος τρόπος μετάδοσής τους είναι η σεξουαλική επαφή. Μπορεί να έχει λανθάνοντα χρόνο εμφάνισης από την επαφή από 1-6 μήνες. Τρόπος προφύλαξης παραμένει η συστηματική χρήση προφυλακτικού.

Η διάγνωση γίνεται με την επισκόπηση και με τη δερματοφασματοσκοπική ανάλυση. Σε μεγάλες βλάβες θα πρέπει να αποστέλλεται ιστός για κυτταρολογική εξέταση προς αποκλεισμό καρκινικών παρεκκλίσεων.

Οι ασθενείς, οι οποίοι φέρουν τέτοιες βλάβες θα πρέπει να αποφεύγουν τη σεξουαλική πράξη και να αναζητούν την ιατρική συμβουλή και θεραπεία.

Εμείς στην Advanced Aesthetics και ο Dr. Ιωαννίδης Ανδρέας χρησιμοποιούμε την τεχνολογία Radiofrequencies όπως και laser Co2 για αφαίρεση των βλαβών δίνοντας άριστα αισθητικά αποτελέσματα και μείωση των υποτροπών.

Η σοβαρή αντιμετώπιση από τον ασθενή με την ανάλογη θεραπεία, όπως και η χρήση προφυλακτικών θα βοηθήσουν στην αποφυγή ευρείας διασπορά του προβλήματος.

Δρ. Ανδρέας Ιωαννίδης
Επικοινωνείστε μαζί μας και κλείστε άμεσα ραντεβού

Επιλέξτε το ραντεβού σας με video κλήση ή με επίσκεψη σε κάποια απο τις κλινικές μας!
TOP