Θεραπεία IPL για αγγειακές αλλοιώσεις

Τι είναι η θεραπεία IPL;

Η θεραπεία με τεχνολογία IPL (έντονο παλμικό φως) βασίζεται στην εκπομπή φωτός υψηλής έντασης με στόχο τη διαπερατότητα του δέρματος. Τα κύματα που εκπέμπει είναι ευρέως φάσματος μεταξύ 512-1200nm με πολύ-χρωματικότητα. Η θεραπεία στοχεύει στην ανάπλαση σε κυτταρικό επίπεδο και όχι στη δημιουργία εγκαυματικών τραυμάτων. Δύο οδοί ενέργειας, φως και θερμότητα στοχεύουν επιλεκτικά πάνω στους ινοβλάστες με ταυτόχρονη επαναδιοργάνωση των ήδη υπάρχοντων στοιχείων, ελαστίνης και κολλαγόνου. Αποτελεί μια μη επεμβατική μέθοδο αναζωογόνησης και ανώδυνης φωτοανάπλασης. Το μέγεθος της κεφαλής επιτρέπει την αντιμετώπιση μεγάλων επιφανειών σε μικρό χρονικό διάστημα.

Ποιες είναι οι ενδείξεις της θεραπείας IPL;

Η θεραπεία IPL ενδείκνυται για:

  • Ανάπλαση ιστών και αύξηση κολλαγόνου και ελαστίνης
  • Χρωματικές αλλοιώσεις (πανάδες, κηλίδες)
  • Αγγειακές αλλοιώσεις
  • Φωτογηρασμένο δέρμα
  • Αντιμετώπιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων σε κυτταρικό επίπεδο
  • Ουλές ακμής

Πως η θεραπεία IPL επιδρά στις αγγειακές αλλοιώσεις;

Οι αγγειακές αλλοιώσεις (ευρυαγγείες, αιμαγγειώματα) είναι καλοήθεις βλάβες που συνήθως δεν οφείλονται ή δεν δημιουργούν κάποιο παθολογικό πρόβλημα. Η θεραπεία με IPL μετατρέποντας το φως σε θερμική ενέργεια, καταστρέφει επιλεκτικά τις βλάβες αυτές, χωρίς να προκαλεί επιπλέον βλάβες στους γύρω ιστούς και στο υπόλοιπο δέρμα.

Σε ποιους απευθύνεται η θεραπεία IPL και πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Η θεραπεία IPL απευθύνεται σε κάθε ηλικία, σε άνδρες και γυναίκες. Αναλόγως τις ανάγκες και τον τύπο του δέρματος, προσαρμόζεται ένα πρωτόκολλο θεραπειών για τον κάθε ασθενή. Απαιτούνται 5 με 8 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 20 έως 30 ημερών.

Δρ. Ανδρέας Ιωαννίδης
Επικοινωνείστε μαζί μας και κλείστε άμεσα ραντεβού

Επιλέξτε το ραντεβού σας με video κλήση ή με επίσκεψη σε κάποια απο τις κλινικές μας!
TOP