Θεραπεία IPL για φωτογήρανση

Τι είναι η θεραπεία IPL;

Η θεραπεία με τεχνολογία IPL (έντονο παλμικό φως) βασίζεται στην εκπομπή φωτός υψηλής έντασης με στόχο τη διαπερατότητα του δέρματος. Τα κύματα που εκπέμπει είναι ευρέως φάσματος μεταξύ 512-1200nm με πολύ-χρωματικότητα. Η θεραπεία στοχεύει στην ανάπλαση σε κυτταρικό επίπεδο και όχι στη δημιουργία εγκαυματικών τραυμάτων. Δύο οδοί ενέργειας, φως και θερμότητα στοχεύουν επιλεκτικά πάνω στους ινοβλάστες με ταυτόχρονη επαναδιοργάνωση των ήδη υπάρχοντων στοιχείων, ελαστίνης και κολλαγόνου. Αποτελεί μια μη επεμβατική μέθοδο αναζωογόνησης και ανώδυνης φωτοανάπλασης. Το μέγεθος της κεφαλής επιτρέπει την αντιμετώπιση μεγάλων επιφανειών σε μικρό χρονικό διάστημα.

Ποιες είναι οι ενδείξεις της θεραπείας IPL;

Η θεραπεία IPL ενδείκνυται για:

  • Ανάπλαση ιστών και αύξηση κολλαγόνου και ελαστίνης
  • Χρωματικές αλλοιώσεις (πανάδες, κηλίδες)
  • Αγγειακές αλλοιώσεις
  • Φωτογηρασμένο δέρμα
  • Αντιμετώπιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων σε κυτταρικό επίπεδο
  • Ουλές ακμής

Πως η θεραπεία IPL επιδρά στη φωτογήρανση;

Τα σημάδια της φωτογήρανσης κάνουν την εμφάνισή τους ύστερα από μακροχρόνια έκθεση στον ήλιο. Η εμφάνισή τους ξεκινά συνήθως μετά την 3η δεκαετία ζωής με λεπτές γραμμές και ρυτίδες γύρω από τα μάτια, ρινοπαρειακές αύλακες και σταδιακή μείωση της συνοχής των ιστών του δέρματος. Η θεραπεία με IPL στοχεύει στη φωτοανάπλαση μέσω της διέγερσης και παραγωγής νέου κολλαγόνου.

Σε ποιους απευθύνεται η θεραπεία IPL και πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Η θεραπεία IPL απευθύνεται σε κάθε ηλικία, σε άνδρες και γυναίκες. Αναλόγως τις ανάγκες και τον τύπο του δέρματος, προσαρμόζεται ένα πρωτόκολλο θεραπειών για τον κάθε ασθενή. Απαιτούνται 5 με 8 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 20 έως 30 ημερών.

Παραδείγματα πριν και μετά

Πατήστε στην εικόνα για μεγένθυση

Δρ. Ανδρέας Ιωαννίδης
Επικοινωνείστε μαζί μας και κλείστε άμεσα ραντεβού

Επιλέξτε το ραντεβού σας με video κλήση ή με επίσκεψη σε κάποια απο τις κλινικές μας!
TOP