Βλεφαροπλαστική dual plane

Kαινούρια τεχνική dual plane Βλεφαροπλαστική από τον Δρ. Ανδρέα Ιωαννίδη

Οι σακούλες κάτω από τα μάτια οφείλονται κυρίως στη μεγάλη χαλάρωση και τη έλλειψη ελαστικότητας του δέρματος των κάτω βλεφάρων, σε αυξημένη ποσότητα λίπους και στην ατροφία των περιοφθαλμικών δομών που σταδιακά επιδεινώνονται με την ηλικία. Σε νεότερα άτομα είναι κληρονομικής αιτιολογίας και οφείλονται σε υπερβολική συσσώρευση.

Η βλεφαροπλαστική μερικές φορές ονομάζεται ανόρθωση ματιού. Στόχος της επέμβασης είναι να ενισχύσουμε την εμφάνιση των βλεφάρων και να δώσουμε νεανική όψη στα μάτια μας.

Μπορεί να γίνει μόνο στο πάνω βλέφαρο ή στο κάτω ή και στα 2 βλέφαρα μαζί.

Άνω βλεφαροπλαστική: Η τομή γίνεται μέσα στη πτυχή που σχηματίζουν το περίσσιο δέρμα και λίπος το οποίο αφαιρείται.

Κάτω βλεφαροπλαστική: Η τομή γίνεται στο κάτω βλέφαρο, ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες. Είναι μια πιο λεπτή σε χειρισμούς επέμβαση σε σχέση με την άνω. Έτσι κάθε ασθενής θα πρέπει να αξιολογείται ξεχωριστά καθώς η διαδικασία εξατομικεύεται ανάλογα με τις συγκεκριμένες ανάγκες κάθε ατόμου. Στη βασική διαδικασία το δέρμα τεντώνεται και οποιοδήποτε περιττό λίπος αφαιρείται.

Η καινούρια τεχνική dual plane βλεφαροπλαστικής βελτιώνει το επίπεδο ανάπλασης και αντιμετωπίζει ακόμα και τις πιο ψιλές ρυτίδες του κάτω βλεφάρου με τη λιγότερη δυνατή κινητοποίηση. Τα αποτελέσματα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και είναι πιο εντυπωσιακά.

Που γίνεται η επέμβαση;

Η επέμβαση μπορεί να γίνει σε κλινική με τοπική ή γενική αναισθησία ανάλογα με τη φυσική κατάσταση του ασθενούς και η διάρκεια της επέμβασης είναι περίπου 2 ώρες.

Που απευθύνεται;

Σε άνδρες και γυναίκες άνω των 35 ετών και μπορεί να γίνει σε μικρότερες ηλικίες όταν υπάρχει δυσμορφία των βλεφάρων.

  • Γίνεται ανόρθωση του μέσου τρίτου του προσώπου
  • Βελτίωση των ρινοπαρειακών ρυτίδων
  • Ανόρθωση φρυδιών εάν το επιθυμεί ο ασθενής

Μετά το χειρουργείο

Ο ασθενής την ίδια ημέρα μπορεί να επιστρέψει σπίτι του. Την ίδια ημέρα και για τις επόμενες 2 ημέρες μπορεί να εμφανιστεί οίδημα και εκχυμώσεις τα οποία υποχωρούν από μόνα τους σε 48 ώρες έως και 6 ημέρες. Τα ράμματα θα αφαιρεθούν το δεύτερο 24ωρο στο κάτω βλέφαρο και σε 4 μέρες στο άνω βλέφαρο.

Πότε επιστρέφει κάποιος στην καθημερινότητα;

Περίπου 2 εβδομάδες είναι ο χρόνος ανάρρωσης. Μπορεί να ξεκινήσει κάποιος το make up στις 7 ημέρες για την κάλυψη της μικρής ερυθρότητας στο σημείο τομής. ουλών που συνήθως εξαφανίζονται γρήγορα. Τα γυαλιά ηλίου και το ήπιο μασάζ στην περιοχή είναι απαραίτητα τους πρώτους μήνες.

Πότε πρέπει να γίνει η επέμβαση;

Αυτό το καθορίζει ο ασθενής, δεν υπάρχει συγκεκριμένη περίοδος, το μόνο που θα χρειαστεί είναι 2 εβδομάδες για την αποθεραπεία.

Το αποτέλεσμα διαρκεί 10-15 χρόνια και εξαρτάται από κάποιους παράγοντες:

  • Το είδος του προβλήματος
  • Την ποιότητα του δέρματος
  • Τον τρόπο ζωής

Παραδείγματα πριν και μετά

Πατήστε στην εικόνα για μεγένθυση

Δρ. Ανδρέας Ιωαννίδης
Επικοινωνείστε μαζί μας και κλείστε άμεσα ραντεβού

Επιλέξτε το ραντεβού σας με video κλήση ή με επίσκεψη σε κάποια απο τις κλινικές μας!
TOP