Υμενοπλαστική

Ο παρθενικός υμένας αποτελεί μια πολύ λεπτή βλεννογόνιο πτυχή, η οποία ευρίσκεται στην είσοδο του κόλπου και διαφέρει σε σχήμα και μέγεθος.

Σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να απουσιάζει και πλήρως η ανάπτυξή της ή μπορεί να είναι υποτυπώδης.

Σε αρκετές θρησκείες θεωρούν απαραίτητο την ύπαρξη του παρθενικού υμένα κατά την πρώτη σεξουαλική πράξη μετά το γάμο σαν απόδειξη αγνότητας της νύφης…

Παρά το γεγονός ότι η ύπαρξη παρθενικού υμένα δε συμβαδίζει ούτε με την επιστημονική ιατρική γνωμάτευση για αγνότητα, αλλά ούτε και για τα κριτήρια της δυτικής μας κοινωνίας για κάποιους συνάνθρωπους μας αποτελεί ένα βασανιστικό δίλημμα και προβληματισμό πριν το γάμο.

Η πλαστική χειρουργική μπορεί να ξαναδημιουργήσει τον παρθενικό υμένα έτσι ώστε να δώσει αυτή την αναγκαστική για κάποιες θρησκείες απόδειξη αγνότητας στο πρώτο βράδυ του γάμου.

Η δημιουργία φυσικά ενός τέτοιου παρθενικού υμένα και η στενότητά του εξαρτώνται απόλυτα από την κατάσταση του κόλπου τη δεδομένη στιγμή.

Επαναλαμβάνουμε ότι ο παρθενικός υμένας ποικίλει σε σχήμα, μέγεθος και σε αρκετές περιπτώσεις απουσιάζει πλήρως ή μπορεί να τραυματισθεί εύκολα ακόμη και από την ίδια την ασθενή.

Δρ. Ανδρέας Ιωαννίδης
Επικοινωνείστε μαζί μας και κλείστε άμεσα ραντεβού

Επιλέξτε το ραντεβού σας με video κλήση ή με επίσκεψη σε κάποια απο τις κλινικές μας!
TOP