Αυξητική Γλουτών

Αυτή η τεχνική έχει μεγάλο ποσοστό ζήτησης, καθώς χρησιμοποιούμε λίπος από το ίδιο σας το σώμα και το μεταφέρουμε στην περιοχή των γλουτών. Τα υπέροχα νέα σχετικά με το λίπος είναι ότι τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά φυσικά και χρησιμοποιείται ουσία από το ίδιο σας το σώμα. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση για απόρριψη της ουσίας από τον οργανισμό σας, καθώς δεν υπάρχει κάποιο ξένο υλικό στο σώμα σας. Πολλοί από εμάς αρέσκονται στο να δουλεύουν με λίπος διότι παρουσιάζει κάποια ενδιαφέρονται χαρακτηριστικά.

Για παράδειγμα, σε οποιοδήποτε ιστό κι αν μεταφέρεται αυτό προσαρμόζεται και διατηρεί τα ίδια χαρακτηριστικά. Εάν χορηγήσουμε λίπος σε έναν μυ συνεχίζετε να το αισθάνεστε ως μυ, εάν το βάλουμε δίπλα σε ένα κόκκαλο και πάλι το αισθάνεστε ως κόκκαλο, τέλος εάν το τοποθετήσουμε σε λίπος θα το αισθάνεστε πάλι το ίδιο.

Το μόνο μειονέκτημα σε αυτή την τεχνική είναι ότι το λίπος είναι απρόβλεπτο. Με αυτό εννοούμε ότι υπάρχει περίπτωση 30% μέχρι και 40% του λίπος που μεταφέρουμε να μην καταφέρει να συγκρατηθεί και κάποιο από αυτό να εξαφανιστεί. Τώρα, το πόσο από αυτό θα παραμείνει είναι κάτι που και πάλι δεν μπορούμε να προβλέψουμε.

Παρόλα αυτά, εάν κάτι παραμείνει πάνω από τρεις μήνες θα παραμείνει μόνιμα. Μέχρι τώρα, είδαμε για ποιο λόγο τα κύτταρα του λίπους είναι τόσο ευαίσθητα και απαιτούνται ιδιαίτερες τεχνικές αντιμετώπισης. Ο στόχος είναι να καταφέρουμε να ενσωματωθεί το λίπος που τοποθετούμε με τη γύρω περιοχή.

Για να το καταφέρουμε αυτό, θα πρέπει να το βάλουμε κατά στρώματα, έτσι ώστε η κυκλοφορία του αίματος να καταφέρει να φτάσει στο λίπος και να το κάνει να επιβιώσει. Γι’ αυτό το λόγο, όταν πραγματοποιούμε τη διαδικασία τοποθετούμε το λίπος βαθιά μέσα στους μυς και σε διαφορετικά στρώματα, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μία λεία αύξηση χωρίς ανομοιομορφίες.

Μία ενδιαφέρουσα παρατήρηση γίνεται, όταν άμεσα μετά το χειρουργείο εμφανίζεται κάποιο πρήξιμο, το οποίο, καθώς εξελίσσεται, οι περισσότεροι ασθενείς αισθάνονται ότι το λίπος έχει εξαφανιστεί, αλλά στην πραγματικότητα ήταν το πρήξιμο. Για αυτό το λόγο πρέπει να περιμένουμε κάποιους μήνες πριν βγάλουμε κάποιο τελικό συμπέρασμα.

 Σχεδόν όλες οι ανορθώσεις γλουτών θα δείχνουν πολύ καλύτερα με τη λίγη προσθήκη όγκου

Το λίπος αφαιρείται από οποιοδήποτε σημείο υπάρχει περιττό λίπος, τα πιο συνηθισμένα σημεία είναι: η περιοχή των πλευρών, το εξωτερικό σημείο των ποδιών, από το ανώτερο/ εξωτερικό σημείο των γλουτών. Καθώς αφαιρούμε το λίπος από αυτές τις περιοχές θα σας δώσουμε μια εμφάνιση ανορθώσεως και ανασχηματισμού των γλουτών, βοηθώντας έτσι ώστε να τονιστούν και να οριστούν ακόμα περισσότερα η περιοχή των γλουτών.

Το ποσοστό του λίπους που χρειάζεται θα είναι διαφορετικό για κάθε έναν, αλλά κατά μέσο όρο θα χρειαστούμε να χορηγήσουμε περίπου 250-350 cc καθαρού λίπους σε κάθε πλευρά. Αυτό το ποσοστό του σχεδόν 700 cc είναι περίπου 1/2-3/4 γραμμάρια λίπους. Αυτό είναι ένα πολύ καλό ποσοστό λίπους εάν είσαστε πολύ αδύνατοι, με πολύ μικρό ποσοστό λιπους και θέλετε να αυξήσετε την περιοχή των γλουτών ή να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο σχήμα, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάτι πιο προβλέψιμο όπως ένα εμφύτευμα.

Από την άλλη μεριά, εάν διαθέτετε κάποιο λίπος και ενδιαφερόσαστε μόνο για ένα καλύτερο περίγραμμα στην περιοχή των γλουτών, τότε η μεταφορά λίπους θα είναι καλύτερη επιλογή για εσάς. Με αυτό τον τρόπο, εάν το λίπος δεν παραμείνει όλο, τότε θα επιτύχετε τον στόχο που θέλατε. Να θυμάστε ότι σχεδόν όλες οι ανορθώσεις γλουτών θα δείχνουν πολύ καλύτερα με την λίγη προσθήκη όγκου. Έχουμε μείνει έκπληκτοι με το πόσο πιο ωραίο είναι το αποτέλεσμα όταν προστίθεται περισσότερο.

Δεν είναι το ποσοστό του λίπους που υπάρχει, αλλά το πού τοποθετείται, ώστε να καθορίζει το σχήμα του. Ο πλαστικός χειρουργός Δρ.Ανδρέας Ιωαννίδης πάντα προτείνει ένα είδος αυξητικής γλουτών στους περισσότερους ασθενείς που ενδιαφέρονται για το περίγραμμα των γλουτών τους.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι το λίπος που εμφυτεύεται δεν θα το αισθάνεστε σαν κάποιο κομμάτι εξογκώματος, δε δημιουργεί κυτταρίτιδα και δεν προκαλεί ανομμοιομορφίες. Στην πραγματικότητα, χρησιμοποιείται για να διορθώσει δυσμορφίες και ανομοιομορφίες. Όπως ήδη αναφέραμε, το αίσθημα είναι πολύ φυσικό και θα εμφανιστεί σαν να ήταν πάντα ο δικός σας γλουτός, όπως και θα είναι καθώς το λίπος θα έχει ενσωματωθεί και θα έχει γίνει πλέον μέρος των μυών και του λίπους σας. Η περίοδος ανάρρωσης θα εστιαστεί στο πόσο θα διαρκέσει σε εσάς να αναρρώσετε από την λιποαναρρόφηση. Η περιοχή των γλουτών δεν πονάει, καθώς η ενόχληση είναι από τις περιοχές που έγινε η λιποαναρρόφηση.

 Το λίπος που εμφυτεύεται δεν θα το αισθάνεστε σαν κάποιο κομμάτι εξογκώματος, δε δημιουργεί κυτταρίτιδα και δεν προκαλεί ανομοιομορφίες.

Οι τομές είναι πολύ μικρές και είναι η ίδιες που χρησιμοποιούνται στη λιποαναρρόφηση. Θα χρειαστεί να φοράτε έναν ελαστικό επίδεσμο σώματος για τρεις-τεσσερις εβδομάδες. Θα καταφέρετε να γυρίσετε στη δουλειά σας σε περίπου τρεις-πέντε μέρες, αλλά θα πάρει έναν μήνα πριν αισθανθείτε πλήρως φυσιολογικά. Το να καθίσετε μπορεί να γίνει την επόμενη αμέσως ημέρα και για να επιστρέψετε στο γυμναστήριο θα χρειαστεί δύο-τέσσερις εβδομάδες.

Σε ασθενείς, οι οποίοι δε διαθέτουν αρκετό λίπος ή ψάχνουν για πιο προβλέψιμες λύσεις μπορεί να γίνει τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης. Πρόσφατα έχει αναπτυχθεί μορφή υαλουρουνικού οξέος μακράς διάρκειας με την επωνυμία microlane και ενδείκνυνται για την αύξηση γλουτών και στήθους και επίσης στους άνδρες για την προβολή μυικών ομάδων.

Η χρήση εξωτερικών υπέρηχων στην πρακτική μας δίνει τη δυνατότητα να επιταχύνουμε τη μείωση του πρηξίματος και ακόμα καλύτερα να αφαιρέσουμε το λίπος με πιο φυσικά αποτελέσματα. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να κλείσετε ένα ραντεβού με τον Δρ. Ανδρέα Ιωαννίδη για μία λεπτομερέστατη επεξήγηση.

Δρ. Ανδρέας Ιωαννίδης
Επικοινωνείστε μαζί μας και κλείστε άμεσα ραντεβού

Επιλέξτε το ραντεβού σας με video κλήση ή με επίσκεψη σε κάποια απο τις κλινικές μας.
TOP