Ωτοπλαστική γρήγορης ανάρρωσης

Η ωτοπλαστική ή το χειρουργείο των αυτιών συνήθως γίνεται σε περιπτώσεις που θέλουμε να τοποθετήσουμε τα πτερύγια των αυτιών κοντά στο κεφάλι, καθώς και όταν θέλουμε να μειώσουμε το μέγεθος των μεγάλων αυτιών.

Η επέμβαση απευθύνεται σε ενήλικες αλλά και σε παιδιά από 4-14 χρονών. Σε ηλικία 4 ετών τα αυτιά έχουν σχεδόν σχηματιστεί πλήρως και θα ήταν καλύτερα η παρέμβαση της ωτοπλαστικής να ολοκληρωθεί το συντομότερο προτού το παιδί πάει σχολείο και υποστεί αρνητικά σχόλια. Η ωτοπλαστική αποτελεί μια ασφαλή και απλή επέμβαση τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά.

 Συμβουλή! Θα ήταν καλύτερα η παρέμβαση της ωτοπλαστικής να ολοκληρωθεί προτού το παιδί πάει στο σχολείο και υποστεί οποιαδήποτε αρνητικά σχόλια από άλλα παιδιά.

Σχεδιάζοντας το χειρουργείο

– Πού θα πραγματοποιηθεί το χειρουργείο

Η ωτοπλαστική συνήθως μπορεί να πραγματοποιηθεί στον ιατρικό μας χώρο ή σε ιδιωτική κλινική εάν χρειαστεί ολική νάρκωση. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει την ίδια ημέρα σπίτι του χωρίς να χρειαστεί παραμονή στην κλινική.

– Είδος αναισθησίας

Η αναισθησία εξαρτάται από την ηλικία και τη φυσική κατάσταση του ασθενούς σε μικρές ηλικίες γίνεται γενική νάρκωση και σε ενήλικες τοπική ή μέθη (υπνοχάλαση).

Το χειρουργείο

Συνήθως διαρκεί περίπου 1 ώρα και η τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί εξαρτάται από το πρόβλημα. Σε μια από τις πιο κοινές τεχνικές ο Δρ. Ανδρέας Ιωαννίδης εφαρμόζει μικρή τομή στο πίσω μέρος του αυτιού έτσι ώστε να αφαιρεθεί ο χόνδρος. Τα ράμματα που τοποθετούνται είναι απορροφήσιμα και δεν χρειάζεται αφαίρεση.

Επιστροφή στην καθημερινότητα

Η επιστροφή στην καθημερινότητα για ενήλικες είναι σε 2 ημέρες. Εάν η επέμβαση απευθύνεται σε μικρότερες ηλικίες θα χρειαστεί περίπου 1 εβδομάδα. Μετά την επέμβαση ο Δρ. Ανδρέας Ιωαννίδης προτείνει την εφαρμογή ελαστικού επιδέσμου για το κεφάλι (tennis headband) έτσι ώστε να αποφευχθεί κάποιο δίπλωμα του αυτιού κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Επιπλέον με την επέμβαση της ωτοπλαστικής μπορεί να γίνει διόρθωση και της εξωτερικής εικόνας των αυτιών, όπως:

  • τον λοβό του αυτιού
  • τα μικρά και βαθιά με προπέτεια αυτιά
  • τα οστρακοειδούς σχήματος αυτιά, από τα οποία λείπουν οι εξωτερικές πτυχώσεις και η καμπύλη του εξωτερικού στεφανιού

Παραδείγματα πριν και μετά

Πατήστε στην εικόνα για μεγένθυση

Δρ. Ανδρέας Ιωαννίδης
Επικοινωνείστε μαζί μας και κλείστε άμεσα ραντεβού

Επιλέξτε το ραντεβού σας με video κλήση ή με επίσκεψη σε κάποια απο τις κλινικές μας!
TOP